10 januari 2013

F.A.Q.

Veel vragen kregen we de afgelopen tijd. Ik zet er even enkele op een rijtje:

  • Is het een blank/Belgisch kindje?
    Meis is een blank/Belgisch kindje. Er bestaan ook niet-blanke of niet-Belgische pleegkindjes. Tijdens de selectie moet je als kandidaat-pleegouders aangeven of je een voorkeur hebt qua huidskleur, nationaliteit of ethniciteit. Wij hadden geen voorkeur.
  • Hoe lang blijft ze bij jullie?
    Lang. Hoe lang dit precies zal zijn, kan niemand nu al weten.
  • Hebben jullie contact met de ouders?
    We zagen de ouders nog voor we Meis ontmoetten. Het is de bedoeling dat ze beperkt op bezoek komen en dat we regelmatig SMS'en, mailen of bellen.
  • Wat zal ze tegen jullie zeggen?
    Tijdens de selectie werd afgesproken dat ze mama Lot en papa Man (maar dan met onze voornamen) zou zeggen. In het begin van de plaatsing voelden de woorden mama en papa voor ons wat vreemd aan, waardoor we enkel onze voornamen gebruikten. Maar dit begint al te veranderen...
  • Moeten jullie alles zelf kopen of krijgen jullie materiaal en kleren van pleegzorg?
    Wij moeten zelf voorzien dat we een baby in ons huis kunnen laten opgroeien (en krijgen daarbij heel veel hulp van vrienden en familie!), maar krijgen een beperkte onderhoudsvergoeding per dag dat Meis bij ons is. Alle kosten (onthaalmoeder, kleren, eten, dokter, ...) worden door ons betaald. Voor bijzondere kosten kan je een aanvraag indienen (bijvoorbeeld steunzolen).
  • Krijgen jullie controle?
    We hebben een pleegzorgbegeleidster die regelmatig zal langskomen ter ondersteuning en opvolging.

1 opmerking:

  1. Lot, ik lees heel veel gelijkenissen. Ook bij ons komt mama op bezoek en ze belt ook een keer per week. Wij noemen onszelf mams en paps (zo afgesproken met de ouders, die mama en papa blijven.)

    BeantwoordenVerwijderen